jueves, 27 de febrero de 2014

 
                La llibertat de decidir

     Es comenta que han aprovat una nova llei de l'avortament, la que consistix en el fet que l'embaràs deixarà de ser un dret de la dona per a passar a ser de l'Estat. Esta llei lleva qualsevol dret a la dona d'avortar libremente,és dir, perd tota la llibertat d'elecció. Açò va portar conseqüències a la dona ja que li arrabassa tot el dret sobre el seu cos per a donar-se'l al no nascut. És absurd que un ser que depén d'ella i que és part del seu cos, tinga més control sobre la dona que ella misma.Y és intolerable que se li passada el dret sobre el seu propi ventre i passe a ser del govern.
Afectarà la gran majoria de dones espanyoles, no a les que disposen d'alts recursos econòmics sinó a les que disposen de baixos recursos, ja que els serà més difícil eixir del país per a poder avortar. Per exemple: en el cas que una dona siga violada només es podrà avortar si la violació ha sigut denunciada i si es realitza durant les primeres dotze sema.
En el cas que la dona siga menor d'edat i de que els pares es neguen - per exemple, perquè les seues creences religioses li l'impedixen, la decisió torna a quedar en mans del jutge. Un defensor d'esta llei podria indicar que se suposa que si una dona no denúncia és perquè realment no hi ha hagut violació, i per tant el sexe ha sigut consentit i la culpa és de la dona per no prendre les mesures oportunes. D'altra banda, és una condemna per a tota la vida per a la mare i un patiment innecessari per als afectats si el bebé naix amb deformacions com han assenyalat els metges. Potser m'equivoque , però per més mitjans que utilitzen per a esquivar un embaràs, continuaran succeint sense haver sigut buscats, i només cada dona que decidix avortar sense causes mèdiques sap les seues raons.
El que em pareix anormal i cruel és imposar que seguisca un embaràs d'un ser que abans de nàixer ja li produïx eriçons davant de les dificultats que puga portar-li. Esperar un fill desitjat crec que és de les experiències més boniques que una dona pot tindre. Tindre-ho és un regal de la vida, per tant decidir sobre una maternitat no desitjada, és inhumà. Per tant no estic d'acord el que esta llei establix ja que la dona té el dret i la llibertat de decidir que vol fer amb el seu embaràs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario